Italian Open - Meduno 5. nap 5. feladat

Ma erősebb szél alacsonyabb alappal, így „csak” hetvennyolc km a feladat. Szokásos cikkcakk, de most alig mentünk a hegyen, nagyon sokat kellett a síkság felett repülni. Én szeretem az ilyen feladatokat, de a siklásokon nagyon sok tud múlni. 

Az eleje nem sikerült annyira jól, de azért kapaszkodtunk fel szépen. Mire elértünk a legkeletibb pontig egy fél termiknyire beértük az elsőket Ráccsal. Innen volt egy nagyon hosszú siklás,néhányan vissza is mentek a hegyre, de többedmagammal mentünk a rövidebb úton kint. Balázs a versenyt vezető Doniniékkal tartott, én kicsit alacsonyabban voltam így még óvatoskodtam és rátekertem a beerősödő liftben úgy tíz társammal. Eleinte úgy tűnt jobb helyzetbe kerültünk, de annyira lassú és konzervatív volt a csapat hogy a hajamat téptem. Többször alacsonyabbról megindulva otthagytam őket, valamennyire sikerült is leszakadnom a szembeszelezés végére.

Innentől még egy kiszúrás a starthely előttre, majd a hegyen lévő pontra vissza ahol megáll az időnk, onnan már csak lecsúszás a célig. Bali végül nagyon jól kapta el, 7ikként ért be, nekem taknyon csúszás volt a vastagodó cirrusz alatt, kaptam több mint tíz percet tőlük. Milán picit előttem ért be, de lead out pontok miatt én lettem a 21ik,ő talán 22, majd Szilárd. Még ezzel is sikerült javítanom, már 14ik helyről várom az utolsó napot, hulla fáradtan..

Eredmények a facebook oldalukon vannak, ITT található. (köszi a linket Ági)

1 megjegyzés:

Ági - vagy Fofo írta...

jól toljátok, grat. csapatban behúzhatnátok egy dobogós helyet.