Monarca Open - Valle De Bravo, Mexico Task 2

Szokásos 5-6 körüli ébredés után (kinek az időeltolódás, kinek a taco miatt..) reggeli, majd elindultunk a felszállításhoz. Az idő a várhatótól eltérően elég sittesen nézett ki, majdhogynem zárt felhőzet, minimál besugárzás és erőske szél. Ennek ellenére majdnem ugyanaz a feladat mint tegnap, hetven pár km. 

Most nem rohantunk a starttal, de így is nagyon necces volt a fent maradás. Én elég jól kaptam el és a Penon csúcs tetejére értem át, majd kb 5 ernyővel rögtön hátra mentünk a gerincre. Mivel itt sem adta jobban, én megint csak tovább indultam két társammal, ahol 20 perc lejtőzés után be kellett látni hogy azok döntöttek jól akik hátrébb próbálkoztak. Én alig értem vissza a penon aljára (éppen hogy megmenekültem), ők viszonylag magasan elindulhattak a feladaton. Eddigre ugye már lekattant az óra, de a mezőny java része a túlélésért küzdött a harmatgyenge időben.

Szerencsére másodszorra már okosabb voltam, Penon mögött szépen kitekertem, majd festői táj felett, felhők oldalában át tudtam csúszni a DIV pont felé vezető völgyön. Itt már az idő is kitisztult, és meglepődve vettem észre, hogy pár száz méter híján beértem a korábban elszökött élbolyt. A tegnapi napból okulva nem akartam egyedül maradni, így nyomtam a gyorsítót végig a gerinc mentén, alig álltam meg tekerni, így a pontot gyakorlatilag már velük együtt csináltam meg. A második viszonylag simán adta, majd visszafelé jövet annyira jól kaptam el, hogy megszabadultunk a 10 fős csapat nagy részétől is, és hárman toltuk Monarca pont felé. A nagy felhőárnyék persze trükkös volt, hosszú percekig túrtam a földet mire sikerült kitekerni újra, ahol ismét összejött a kb 10 fős csapat. Innen egyszerre indultunk vissza, majd egyszerre is fordultunk le a dombról. A szél annyira beerősödött, hogy lemosott minket, lehetetlenné téve a feladat befejezését. Egy tucat szurtos kisgyerek hangos segítségével összepakoltam, majd a körülményekhez képest elégedetten buszoztam vissza Valleba :)

Holtversenyben 4ik lettem, de a két Szilárd is elég jó helyen végzett, Jácint meg különösen jól veszi az akadályokat első versenyén, ma kb 35ik lett.

Tracklog ITT
Eredmények ITT

1 megjegyzés:

béci írta...

na látod, így kell ezt csinálni! Már overall 20. vagy. Gratula, de ennyivel nem elégszünk meg. Most már az első 10 legyen a cél. Üdv a többieknek is, sok sikert mindenkinek. csősztök