Monarca Open - Valle De Bravo, Mexico Task 1

Tegnap training day, állítólag az elmúlt egy hét legjobb napja volt. Mindannyian repültünk egy jót, a környéket én is körberepültem, fényképezgettem, egyszóval remek ráhangolódás volt. Az ernyő is úgy néz ki rendben van, stabilabb lett a merevítés cseréjével. 

Az esti megnyitó elég hosszúra sikeredett, de tény hogy nagyon kitettek magukért. Én még sehol nem láttam hogy ekkora felhajtást tudtak csinálni egy ernyős versenynek. Több tv társaságot elszállásoltak egész hétre, pénzdíjak, külön média szervező ember van, a starthelyen redbull sátor, taco sütöde.. 

Első feladatnak egy 75km-est írtak ki, jobbra el a három királyok felett a gerincen, onnan egy törésponttal a síkság felett délre majd monarca, aztán vissza majd a tó felett end of speed section és cél. A start nagyon szervezetten ment, egy kapun keresztül engedik be az embereket, mindenkinek megnézik h mentőernyő rendben van-e, be van-e csatolva stb. Korai indulással hamar kitekertünk, majd egy órát várakoztunk felhőalapon az 5 km-es cilinder szélénél. Ahogy az lenni szokott végig jó helyen a tetején voltam, míg nem 3 perccel a rajt előtt benéztem és szereztem gyorsan 200m hátrányt. Persze nyomtam neki hogy felzárkózzak, de valahogy bármit találtam ki sehogyan sem adta. Mire az első pontról visszajöttünk, már csúnyán meglépett az eleje (Sziszi egy darabig szépen tartotta a lépést). Emiatt nagyrészt pár ernyővel, sokszor egyedül repülgetve csináltam meg a következő pontot, és az ígéretek ellenére nem akart az idő se beerősödni, néha egy métereket tekertünk.

Hozzá kell tennem végig megszenvedtem a beülővel, a ballaszt tartály miatt kinyílt a cockpit az ölemben, minden a lábam közé ömlött, a műszereket meg szinte egyáltalán nem láttam és nem is tudtam menet közben helyre rakni. Ezzel együtt már majdnem kikoppantam (fura érzés 2600 környékén kiülni a beülőből, ugyanis néhol ilyen magas a talaj :)), de heroikus küzdelemmel újra kitekertem és megcsináltam a monarca fordulópontot is. Sajnos visszafelé a szembeszeles rész már egyáltalán nem adta, így egy gyors pakolás után visszaszállító busz, majd leszállóban napozás/sörözés lett a program :)
A napot Dóránt Szilárd nyerte kb 65km-el, én 61, Sziszi 50környéke, Jácint 40+. Tóni is jól tolta, de sajnos benézett egy cilindert, így csak huszon párat kapott.

A verseny nem túl fényesen indult magyar részről, de van még 5 napunk ami jó eséllyel érvényes lesz, javulni fog ez még! (mellesleg nem értek be annyira sokan, kb 30-40 között vhol).  Mindenesetre a tanulság hogy nagyon észnél kell lenni az elejénél, ugyanis elég összetett a terep, ha lemaradok akkor helyismeret híján megszenvedek minden kilométerért.

Eredmények ITT
Tracklog ITT

4 megjegyzés:

Ági - vagy Fofo írta...

megvolt a bena foproba, varjuk a sikeres
eloadast:-)

béci írta...

sziasztok,
Ma tudtam meg, hogy kint vagytok, jól megy a téli kapcsolat fenntartása :)
Ahogy elnéztem nem annyira erős ez a mezőny. Simán a 20 közé várlak benneteket a végére. Nagyon szurkolok, ügyesek legyetek és várjuk a beszámolókat.
hajrá!

nm írta...

Köszi, azért titkon én is bízom a 20ban a végére :)

Névtelen írta...

Ügyes!!! jol indult csak igy tovább .Köszi a beszámoloért ,ezt is igy folytasd légyszi jo olvasni itthon a hidegben a melegséget okozó hireket a versenyröl és a többiekröl is.Mindenkinek jo repülést és szurkolunk ezerrel.
Hajrá MAGYAROK!!!!
üdv hgyuszi