Európa Bajnokság, St André

Ugyan ezt a postot még az utazás előtt terveztem megírni, de elnézve az időjárást semmiről nem vagyok lekésve. Szóval eljött a nagy nap, harmadikával kezdődik a XII. Európa Bajnokság a franciaországi St André Les Alpes falucskában. Nekem ez az első FAI 1-es versenyem (EB,VB), ezért mindenképpen különleges alkalom. A válogatottból az utazó keret: Galambos Laci, Kovács Béci, Nagy Máté, Sokacz Milán, Vértes Balázs. Milánon és rajtam kívül a többiek azért már rutinosabb csapat, túl vannak pár kéthetes megpróbáltatáson. 

Nekem furcsa volt a nagy felhajtás, ernyőt, beülőt, bukót vizsgálgattak, mérlegeltek minket, elég komolyan vették a regisztrációt. A leszálló mellett még egy nagy cirkuszi sátrat is felállítottak, itt lesznek a briefingek, különféle rendezvények. A megnyitó ünnepség is hangulatos volt, zászlókkal felszerelkezve végigvonultunk a városka utcáin, majd a főtéren minden csapat a saját himnuszára felállhatott egy pódiumra ahol az összegyűlt népek előtt megmutattuk magunkat. Ez végül nagy kajálással zárult, amit gyors alvás követett a részünkről, mivel a hajnali érkezés után nem sok lehetőségünk volt aludni.

A mezőnyről és az esélylatolgatásról annyit, hogy kb 150en vagyunk és mivel nem minden ország tud elegendő versenyzőt kiállítani, egyes erős országokból 8an, 10en jöttek. Gyakorlatilag mindenki itt van aki számít. Emiatt (illetve hogy a sportnak európa a fellegvára) lehet azt mondani, hogy erősebb mint egy vb, talán a pwc superfinal ami még hozzá mérhető. Az ernyőkről annyit, hogy itt 10-15 embert kivéve  mindenki a legújabb két zsinóros cuccokkal tolja, nagy különbségek így ezen a téren nem lesznek. Sajnos tőlünk csak Lacinak illetve nekem van hasonló kaliberű ernyőnk, Béci Bali Milán hagyományos en-d-vel repülnek. Ettől függetlenül nem ez fog számítani, én a verseny színvonalát nézve a végén örülnék ha bárhol az első felében végeznék, de itt ehhez is nagyon észnél kell lenni, ezeknek az embereknek egy  része ezt főállásban csinálja.. Mondjuk ez a támogatásukon is látszik, a legtöbb ország azért saját felmatricázott csapat busszal, edzővel jött, fizetik nekik a szállást, nevezést, egy kicsit mások az adottságok. Viszont ha utolsó pillanatban is, de megkaptuk az egyen dzsekiket, így legalább mi is egységes arculattal vonultunk körbe a megnyitó ünnepségen, ezt ezúton is köszönjük Gurigának!

Az időjárás sajnos nem kedvező, tegnap a training day-en sem sikerült repülni, az első versenynapot meg rögtön törölték, esik az eső.. Holnap sem tűnik jobbnak sokkal, de szerdától már van esély repülni. Nagyon még nem aggódok, előttünk van két hét.

A live tracking címe majd itt lesz elérhető: www.airtribune.com
Illetve közös beszámolók, képek, videók is kerülnek fel remélhetőleg a csapat blogra, ott is várunk minden biztató jellegű hozzászólást: www.sikloernyosvalogatott.hu

0 megjegyzés: