Serial Cup, Magyar Nemzeti - Tolmin, Második nap

Az idő sokkal jobban nézett ki mint előző nap, kevesebb szél, hamarabb induló idővel és magasabb felhő alappal. Ennek ellenére mivel első nap akaratukon kívül megszórták a mezőnyt a stolnál, ma egy nagyon egyszerű 54km-es feladatot írtak ki hogy minél többen célban legyenek. Kuk antennánál start, onnan stol gerinc elejénél egy nagy cilinder, vissza antenna, majd Dreznica előtt megint egy nagy cilinder és cél. 

A startnál az egész mezőny egyenletesen megsüllyedt, de relatíve jól kaptam el. A müzlin kitekerés után élbollyal csúsztunk át a stolra, majd pont után egyből vissza az ugrató hegyre. Sajnos itt kaptam 100-200 métert a sikláson, ami a továbbindulásnál kritikus volt. Az első öt ernyő szépen megállt tekerni a "sísánc" felett, mi Vértessel meg az egyik Valic-al csak bogarásztuk a gyengét, aztán végül nagyon alacsonyról nekiindultunk vissza Tolmin felé. Szerencsére a szlovén srác most is tudta mit csinál, a müzlire visszaérve simán kitekertünk. Itt Balázs egy jobb vonalat választott és magasabbra került, az antennától visszafelé nekünk még meg kellett állni tekerni, ők siklottak vissza simán. A müzlin aztán a stabil 4 méter kilőtt felhőalapra 2000 közelébe, innen még több mint 10km volt hátra de már csak nyomni kellett. Sajnos a queen-ek stabilitása nagyon jól jött Valicnak ebben a szituban. Egy kört nem tettünk a célig, de én ugye termikeken keresztül nem nagyon tudok fél gáznál többet nyomni (egyébként se sajnos..), ő végig parkettán nem csak nekem adott legalább két percet, de még Balázsékat is megelőzte hátulról. Így a vége Rácz 7, Vértes 8, Én 9. Többi magyar is jól tolta, sokan értek be még utánunk.

Ez vállalhatóbb eredmény, törekszem rá hogy nagyobb hiba már ne csússzon be. Sajnos a sebesség különbség minden végsiklásnál ellenem dolgozik, de azért próbálok tapadni amennyire lehet.

Eredmények ITT


0 megjegyzés: