Krusevo Open, Macedonia Day 3

Hasonló kék időt mondtak mára, 3000 feletti alappal és viszonylag mérsékelt (magasabban azért erősödő) széllel. Ennek örömére kiírtak egy 75ös klasszikus cikkcakk feladatot dél felé, a cél majdnem a Görög határon volt. 

Az idő az eddigiekhez képest gyengébben indult, csak komótosan tudtunk kitekerni. Nagyon figyeltem most, nehogy elhagyjam a bolyt, ugyanis itt eddig ez tűnt a garanciának arra hogy gyorsan végig lehessen menni a feladaton, pláne ilyen kék időben. Negyed órával start előtt szépen 2800on ültünk vagy 15 ernyővel, ennél jobb nem is lehetett volna, végre jó helyen voltam. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a termikünk szétesett, senki nem akart már visszamenni a hegyre, ezért ott keringtünk a semmiben. Végül mégis el kellett indulni, mert addigra egy másik csapat is kiemelkedett, de a nagy kavargásban (mindenhol szétszóródva ernyők voltak, tekerték a nullát) sikerült a maradék magasságot is elbuknom, Hihetetlen, de 10 perc elforgása alatt a legszopóbb helyzetbe kerülte, kb két rugóról indultam neki a feladatnak, mindenki felettem volt.. Annyira nem adta ez után sem, hogy kint a síkság felett 1500on (600 felett van a talaj) én voltam legalul, és láttam hogy nem fog működni, ezért egy nehéz döntéssel (gyakorlatilag elúszott ez a nap időeredmény szempontjából) visszamentem a hegyre, hogy legalább ne rohadjak le. 

Ahogy visszaértem ott is volt amire számítottam, szép lassan kiemelkedtem, majd nekiindultam a feladatnak, megint teljesen egyedül.  Bécivel a startra még együtt várakoztunk, de aztán eltűnt a szemem elől. Azt mondja alacsonyan volt ő is, de valahogy jobban kapta el és vissza tutott emelkedni a többiek közé, így ők Képessel együtt jóval előttem jártak. Szerencsére egész jól adogatta a következő pontig, így ott beértem egy bolyt és ezzel a 4-5 ernyővel repültem majdnem a végéig. Innentől nem volt hova sietni, tekertük amit találtunk, ma magasabban is tudtam maradni mint eddig, végre voltam 3000 felett is.

Az utolsó előtt fordulópontnál meguntam a gyengében keringést és otthagytam a bolyomat, nekirepültem a pontnak h megcsinálom egyedül. Mikor épp meglett, rádiózott Béci, hogy ő még tovább siklott a hegy fölé és ott a kitekert a sztratoszférába ahonnan egy siklás volt neki a cél. Gondolkodóba estem, mert mögöttem a kurzuson meg már tekertek vmi gyengét, de úgy döntöttem rápróbálok.  Egy srác Factor 2vel tekert valami két métert, de ekkor láttam meg ezt a képen is szereplő gyönyörű porördögöt a leégett hegyoldalon. Na, több se kellett, úggy ítéltem meg elég magasan vagyok hogy berepüljek fölé, gondoltam hátha jó lesz. Összeszorított fogakkal beleértem, volt nagy rocknroll, tele ment porral meg szeméttel a szemem, de 9,3 maradt a varióban és percek alatt fölestem :) Ez volt a nap legszebb része, gyakorlatilag egy siklásból kiadta a cél, megelőztem mindenkit akivel együtt mentem, meg még jó néhányat azok közül is akik végig előttem voltak.

Magyarok közül Béci volt először a célban, utána Képes, én majd Budai Peti, akit az uccsó termikkel előztem meg (de a leading pontok miatt ő került előrébb). Többiek sajnos ma fekete pétert húztak, ki jobban, ki kevésbé, de ebből is látszik nem volt egyszerű ma sem ha alacsonyra került valaki. Összességében viszont nagyon élveztem a repülést, tényleg gyönyörű a hely. Kicsit rontott az összképen, hogy kb 3,5 órát vártunk a célban a visszaszállításra és teljesen ránk sötétedett, de ez nem rontotta el az örömöm hogy végre megadta magát a cél itt Krusevoban :)


Persze ez a nagyon késői beérés nem sokat javított az összesített eredményemen, jelenlegi állás overallban: Béci 29, Képes 35, Galambos Laci 43, én 48, Budai Peti 53, Milán 65, Greg 75, Monostori Ati 82, Horák Gyuszi 95. A 125 fős mezőnyben itt van a szlovének, horvátok színe java, minden helyért keményen meg kell küzdeni. Mivel a következő napot jó eséllyel törlik, igyekszünk a maradékon javítani.

Traclog ITT.

2 megjegyzés:

Turan írta...

Zsírok vagytok! Remélem a porördögös katapult megvan videon is. :)

nm írta...

Köszi, legalább sztorikkal tudunk majd szolgálni!
Megvan a porördögös tekerés elejétől végéig, de sajnos nem a kupolára volt irányítva a kamera, az lenne csak tanulságos :-)