Elő EB St André - Training day

Tegnap kb 13 óra utazás után megérkeztünk a francia alpok nyugati oldalában fekvő St André Les Alpes falucskába, mely egy gyönyörű tó mellett fekszik a hegyek között. Nagy várakozással tekintettem a verseny elé, ugyanis számomra az első (de ahogy a dolgok kinéznek nem utolsó) széria verseny. Ez alatt azt kell érteni, hogy a vb-n történtek miatt többek közt ezen a versenyen sem engedélyezik az open class, azaz versenyernyők használatát. Amit én remélek, hogy az így lecsökkent teljesítménybeli különbség miatt jobban lehet tartani a lépést az elejével, azaz lefordítva nem 1,5 órát, hanem csak felet kapunk tőlük egy hosszú feladaton :)

Ma nem volt feladat, de felvittek minket a hegyre, szabad repülés lett a program. Beerősödő szelet ígértek, így dél-fél 1 környékén kb utolsóként startoltunk necces szélben, de utána szépen kisimult. Két órát voltam a levegőben, repültem egy kis háromszöget és az eddigiek alapján azt kell mondjam nagyon tetszik a hely, ideális verseny rendezéshez. Gyakori, kiszámítható emelések, 7-8 körüli maggal néhol, szóval végre lehet nyomni neki és nem a fél méterekben szerencsétlenkedni. (remélem a következő napok nem cáfolnak meg)

A meteo sajnos nem annyira bíztató, de remélem a 7 napos versenyből lesz legalább 4 érvényes, akkor már elégedett lennék. Holnap első versenynap, kommentekben is lehet szurkolni a 6 fős magyar csapatnak a sikeres versenyhez, nagyon oda kell figyelnünk hogy ebben a mezőnyben jól szerepeljünk.

INFO: Úgy néz ki live tracking is lesz, a pontos címet még nem tudom de a verseny honlapjáról biztos elérhető lesz.

0 megjegyzés: