British Open Meduno - Task 2 Day 2

Második nap, hasonló meteo. Eddig az előrejelzésre rácáfoltak a napok, az ígért eső elmaradt, kisebb zavaró felhőrétegek beúsztak fölénk de nem vészes.
Ma még koraibb, déli race startal kiírtak nekünk ötvenpár km-et, cikkcakk a starthely előtt, majd most el balra a folyóvölgyön túlra, ahol a leszállóban állítólag etalon fagyizó vár minket. 11.15kor teljesen zárt altocumulus felhőzet alatt startoltunk. Sajnos se az ernyőmnek, se a stílusomnak nem kedvez a szitáló esőben 0.4et tekerés, mégis viszonylag jól bírtam a tömeggel amint kint küzdöttünk minden méterért. Az első és a második pont fele tartva picit szemerkélt az eső, de nagyon gyéren. Végre látszott, hogy kezd kisütni a nap (egyből 4 métert centíroztunk). Szilárddal meg is csináltuk a következő pontot,estünk megint felfele, a hosszú egy irányú kurzus is nagyon szépen fejlődött. Ekkor azonban az egyik paradicsomszemű angol azt rádiózta hogy erősen esik az eső, ezért ezt a taskot is stoppolták mire beindult volna. Sajna annyira az elején, hogy ezért pontot se kapunk, érvénytelen a nap. Mindez kb 3/4ed 1kor volt, utána úgy kitisztult az idő hogy még most 6kor is lehetne repülni a napsütésben...

Még a holnap holnaputánban bízunk, utána sok csapadék az előrejelzés. Talán szombaton megint lesz még valami, azért bizakodunk.


Szurkolni kommentekben itt is lehet, aki pedig dolgozik a helyett követheti élőben a versenyt ITT. (a british paragliding opennél lehet elérni)

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Mindent bele, drukkolunk!!! Évi

majky írta...

Hajrá, hajrá!
Ha lesz új ernyőd, miféle?

nm írta...

Köszi szépen :)

Majky: ernyő terén addig töketlenkedtem hogy most már enzo-t nem annyira akarok, majd júniusban derül ki hogy mi lesz belőle.